Jankovics u Brifingu o aktualnostima u Zagrebu

Saborski zastupnik Robert Jankovics iznio je u emisiji Brifing svoja stajališta kao neovisnog saborskog zastupnika oko dvije najaktualnije teme o kojima saborski zastupnici već mjesecima raspravljaju. To je izmjena poslovnika kojom se pokušava povećati učinkovitost saborskih rasprava i Istambulska konvencija oko koje se lome koplja.

{mp3}2018/jankovics sabor 018{/mp3}

Na samom početku mandata, pored rada za dobrobit mađarske nacionalne manjine u Hrvatskoj, Jankovics je naveo temeljne zadaće svoga mandata. Autocesta, sukladno obećanju premijera Plenkovića treba stići do Belog Manastira do kraja mandata ove Vlade, dakle do 2020. godine, rješenje granice sa Srbijom i pitanje Belja odnosno Agrokora.

{mp3}2018/robert 3 stvari{/mp3}

Vlada je pokazala veliko razumijevanje i politički u financijsku potporu mađarskoj manjini, prije svega u kulturi i obrazovanju. Vrijedi spomenuti projekt dvorane u Lugu, u tijeku je natječaj za gradnju učeničkog doma u sklopu Prosvjetno kulturnog centra Mađara u Osijeku, naglasio je Jankovics.
Istaknuo je zadovoljstvo realizacijom suradnje  hrvatske i mađarske Vlade na podizanju standarda hrvatske manjine u Mađarskoj i mađarske u Hrvatskoj. Osim toga mađarska Vlada financirala je 240 poduzetnika u Hrvatskoj, a na kraju je spomenuo i brojne kulturne manifestacije.