Prikupljanje humanitarne pomoći

Od sinoć je Petrinji 18 obučenih članova za djelovanje u kriznim situacijama Crvenog Križa Osječko-baranjske županije koji pomažu u organizaciji, prijemu i distribuciji humanitarne pomoći, te pružaju pomoc stradalom stanovništvu. Poručuju da se ne dolazi samoinicijativno na potresom pogođena područja već da svi koji žele pomoći slušaju upute Stožera civilne zaštite i MUP-a.

U kontaktu s članovima županijskog interventnog tima je i ravnatelj Općinskog društva Cvenog križa Darda Ivan Hodak koji kaže kako bi prikupljanje humanitarne pomoći moglo potrajati mjesecima zbog čega je najbolje djelovati organizirano.

{mp3}2020/hodak1{/mp3}

Hodak je pozvao građane da donose prehrambene i higijenske artikle, dok rabljena odjeća za sada nije potrebna. Prikupljenu pomoć Crveni križ pakirat će u unificirane pakete..

{mp3}2020/hodak2{/mp3}

U Crvenom križu Darda prikuplja se pomoć danas 18 sati, a sutra do 14h.

Grad Beli Manastir odlučio je donacije građana za osobe pogođene potresom na području gradova Petrinje, Gline i Siska prikupljati i distribuirati u suradnji s gradskom organizacijom Crvenog križa. Stoga donacije materijalne humanitarne pomoći možete dostaviti u Crveni križ Beli Manastir, na adresi Vladimira Nadzora 28a, Beli Manastir, od 8:00 do 15:00 sati.

Gradsko društvo Crvenog križa Beli Manastir i Općina Popovac humanitarnu pomoć prikupljaju u Društvenom domu u Popovcu 30.12. i 31.12. do 14.00 sati.  Pomoć za stradale u potresu prikupljat će se 31.12. u vremenu od 9 do 13h u Mjesnom odboru u Kneževu i Domu kulture u Branjini.

https://www.radio-baranja.hr/infobox/32-kratke-informacije/13803-potres-prikupljanje-pomoci