Timovi za spašavanje

Snažan potres koji je danas pogodio područje Petrinje osjetio se i u Osječko-baranjskoj županiji, a zasad nema dojava o štetama ili ozlijeđenim osobama, doznaje se u policiji, Centru 112 i županijskom Stožeru Civilne zaštite.U osječko-baranjskoj policijskoj upravi i Centru 112 izvijestili su kako su zaprimili dojave građana o potresu, ali kako za sada nema dojava o ozlijeđenim osobama, materijalnim štetama ili prekidu opskrbe električnom energijom.

Osječka stanica HGSS-a izvijestila je kako su na područje Petrinje uputili dva tima s osam djelatnika i opremom za spašavanje iz ruševina, a u pričuvi imaju i dodatne timove, ako bude bilo potrebno.

Iz osječko-baranjskog Stožera Civilne zaštite ističu kako prema Petrinji i Sisku kreće 17 vatrogasaca, s dva vozila i opremom za traganje u ruševinama, a spremno je još 12 vozila sa 40-tak vatrogasaca i opremom, ako bude potrebe.

Župan Ivan Anušić dao je nalog da se pripreme materijali za odluku o financijskoj pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji, navode u Stožeru.

Iz Crvenog križa informacija: Pravne i fizičke osobe koje žele pomoći potresom pogođenim područjima, ponudu pomoći (s opisom pomoći) i kontakt podatke (telefon, mobitel ili e-pošta) mogu dostaviti na adresu e-pošte Ravnateljstva civilne zaštite: potres.petrinja@mup.hr

Hvala svima koji nude svoju pomoć!

Policija diljem RH ukida kontrolne punktove među županijama Sustav e-propusnice je suspendiran. Pridržavajte se epidemioloških mjera, smanjite brzinu kretanja vozila i ne žurite.Sigurno do vaših odredišta,poručuju iz MUP-a.