Presude za podmićivanje na izborima

Zbog optužbi da su podmićivanjem, ali i prijetnjama, utjecali na birače kako bi na izborima za saborskog zastupnika mađarske manjine glasovali na dogovoreni način, osječki Općinski sud nepravomoćno je Atilu Soku osudio na kaznu zatvora od jedne godine, a Gordanu Musu-Balaš na 10 mjeseci zatvora. Optužnica je teretila Soku i Musu Balaš da su, u kolovozu i rujnu, 2016. godine, na području Baranje, počinili ova kaznena djela kako bi kandidatu Robertu Jankovicsu osigurali što veći broj glasova na predstojećim parlamentarnim izborima. Teretilo ih se se da se ih upisati na popis birača mađarske nacionalne manjine, kako bi na parlamentarnim izborima mogli glasovati za Jankovicsa te im obećali novčanu naknadu.
Sud je odbacio njihovu obranu, u kojoj su negirali optužbe, te ih oboje nepravomoćno proglasio krivima za više kaznenih djela protiv biračkog prava i povrede slobode odlučivanja birača i osudio na bezuvjetne zatvorske kazne.
Kako je 2016. godine izvijestilo Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku, „nakon provedenih opsežnih izvida i brojnih dokaznih radnji kaznena prijava protiv Jankovicsa je odbačena.