Izmjena – Poziv na predprijavu za upis u 1. razred osnovne škole – Beli Manastir

Poziv roditeljima na predprijavu za upis u 1. razred Osnovne škole Dr. Franjo Tuđman Beli Manastir:

Prema Planu upisa djece u 1. razred osnovne škole za 2024/2025. školsku  godinu na području Osječko baranjske županije ovogodišnji upisi u 1. razred provodit će se elektroničkim putem (e-upisi) . Od 22. veljače 2024. god. u Nacionalnom sustavu upisa u osnovne škole otvaraju se prijave za redovan upis u 1. razred osnovne škole. Roditelji će preko poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/  moći podnijeti prijavu za upis svog djeteta u prvi razred osnovne škole, sve do 31. ožujka 2024. godine.

Prijave za upis djece s već utvrđenim teškoćama moguće su već od 1. veljače 2024. do 31. ožujka 2024. godine.

U sustavu će roditeljima biti vidljivi podaci o djetetu te škola na čijoj se listi nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta.

Prilikom prijave roditelji će moći odabrati mogućnosti koje im se nude: redoviti upis, redoviti upis djeteta s teškoćama, privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred ili odabir druge škole od one kojoj pripadaju prema upisnom području.

S obzirom da se u sustav  za elektroničke upise u osnovne škole ulazi preko portala e- Građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal, moraju se javiti školi kojoj pripadaju prema upisnom području  i ona će prijavu za upis njihovog djeteta izvršiti umjesto njih.