Posljednji ispraćaj Mislava Bage

Na krematoriju na Mirogoju u Zagrebu danas je održan posljednji ispraćaj Mislava Bage, koji je preminuo u četvrtak 18. kolovoza u 49. godini.

Od Bage su se oprostili članovi obitelji, brojni prijatelji, kolege i suradnici, brojne osobe iz društvenog i političkog života, među njima i premijer Andrej Plenković, supruga predsjednika Milanovića Sanja Musić Milanović, bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i mnogi drugi.

Bago je ispraćen uz pjesmu Sreća Olivera Dragojevića i Gibonnija.

Njegovi kolege nazvali su ga institucijom hrvatskog novinarstva, kraljem političke pozornice te iznimno dobrim čovjekom i kolegom uvijek spremnim pomoći.

Komemorativni skup otvorio je predsjednik Uprave Nove TV Dražen Mavrić istaknuvši kako je Bago bio institucija hrvatskog novinarstva, nevjerojatni talent u baratanju brojkama i političkim analizama, a naročito u vođenju intervjua. Sve je zadužio svojim radom, a političari su osjećali strahopoštovanje prema njemu.

Njegova beskompromisnost i čvrst stav za vrijeme intervjua često su bili u suprotnosti s njegovom nježnom i dobrohotnom osobnosti’‘, kazao je Mavrić.

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Hrvoje Zovko kazao je kako se oprašta od iznimno talentiranog kolege, ali i bliskog prijatelja koji je dao velik doprinos hrvatskom novinarstvu, o čemu bi se moglo pričati danima i tjednima.

‘Izniman čovjek, s 30 godina već je bio prava televizijska institucija i novinarski bard. Dugo će još proći vremena dok se pojavi netko približan Mislavu Bagi”, rekao je Zovko.

Nije bilo popusta ni za koga. On je bio novinarčina s velikim N, jedan, jedinstveni Mislav Bago”, kazao je Zovko, zaključivši kako je Bago promijenio način televizijskog izvještavanja, utjecao na mlađe kolege i zadobio nevjerojatnu popularnost, ali pritom ostao ”skroman, dobra duša i prijatelj”.

FOTO:Cropix