”Porin 2022.” u Osijeku

Dodjela Glazbene nagrade „Porin 2022.“, najuglednije glazbene nagrade u Hrvatskoj, održat će se u Osijeku 25. ožujka 2022. godine u Dvorani Gradski vrt. Uz taj središnji dio, manifestaciji prethode brojna događanja pod nazivom „Tjedan Porina u Osijeku“, odnosno koncerti, promocije, književne večeri, večeri dobrodošlice i druga događanja na kojima će uživati svi sudionici i posjetitelji, a ujedno će imati prigodu upoznati jedinstvenu ponudu kontinentalnog turizma koju nude grad Osijek i Osječko-baranjska županija.

Organizator 29. izdanja „Porina“ je UNISON – Hrvatski glazbeni savez, a domaćini i pokrovitelji su Grad Osijek i Osječko-baranjska županija. Održavanje ove manifestacije u Osijeku najavljeno je danas (14. siječnja 2022. godine) na konferenciji za medije održanoj upravo u dvorani Gradski vrt, a o događaju su govorili gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, predsjednik Upravnog odbora „Porina“ Frano Đurović i izvršni direktor „Porina“ Davor Drezga.

Župan Ivan Anušić naglasio je kako su se Grad Osijek i Osječko-baranjska županija uvijek pokazivali kao kvalitetni domaćini.

Sve manifestacije organizirali smo na vrhunskoj razini, s velikim srcem i gostoprimstvom. Ljudi koji odu žele se ponovno vratiti u naš kraj. Advent u Osijeku, koji je pobijedio u izboru najljepšeg u Hrvatskoj, jedan je od razloga zbog kojeg smo imali tako velik broj noćenja i pokazatelj na koji način uspijevamo organizirati manifestacije, ali i niz kapitalnih projekata koji razvijaju ovu regiju, Osječko-baranjsku županiju i najveći grad na istoku Hrvatske, grad Osijek. Drago nam je da smo dobili priliku i da zajedno sudjelujemo u realizaciji ovog projekta koji će nam donijeti i vidljivost i turistički potencijal. Drago nam je da ćemo ugostiti najbolje i najkvalitetnije domaće glazbenike koje ćemo ugostiti na najbolji mogući domaćini – rekao je župan Anušić.

Veseli nas da ćemo nakon dvije godine opet doći u dvoranu i da će Porin zaživjeti u onom svjetlu koje i zaslužuje, s vrhunskom produkcijom i najboljim izvođačima, glazbenicima, autorima i producentima. Osim samog Porina, tu će biti i Tjedan Porina, od ponedjeljka do same manifestacije koja će se održati u petak, gdje ćemo imati razna predstavljanja knjiga, koncerte i zabave, u skladu s mjerama koje su na snazi – rekao je izvršni direktor Porina Davor Drezga.

Dodao je kako završio prvi krug prijedloga te da se prijedlozi trenutačno obrađuju i uskoro kreće glasanje. Nominacije će, istaknuo je, biti vjerojatno sredinom veljače u Zagrebu nakon čega će biti poznati i izvođači na samom Porinu.