Policijsko izvješće

policija

Evidentirano je sedam kaznenih djela, vožnja bez vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola uz oduzimanje vozila, zaplijena više od 50 kg duhana, požar u Dardi, krivotvorenje COVID-19 testova i pet prometnih nesreća, izvjestili su iz PU Osječko-baranjske.

 • KAZNENA DJELA
  Na području Policijske uprave tijekom protekla 24 sata evidentirano je sedam kaznenih djela od kojih izdvajamo kazneno djelo nedozvoljena trgovina i krivotvorenje isprave.
 • VOZIO BEZ VOZAČKE
  Jučer, u 19,10 sati, u Belišću, u nadzoru prometa zaustavljen je 46-godišnji hrvatski državljanin iz Belišća, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač se odbio alkotestirati te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Vozilo je privremeno oduzeto jer je vozač dva puta pravomoćno kažnjen za upravljanje motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.
  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.
 • POLICIJA ZAPLIJENILA VIŠE OD 50 KILOGRAMA DUHANA
  Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 56-godišnja hrvatska državljanka iz Osijeka počinila kazneno djelo nedozvoljena trgovina. Jučer, 15. veljače, temeljem naloga suda u Osijeku, kod 56-godišnjakinje obavljena je pretraga vozila, doma i drugih prostorija. Pretragom doma i drugih prostorija policijski službenici pronašli su i oduzeli više od 50 kilograma sitno rezanog duhana, bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu.
 • KORISTILI SE KRIVOTVORENIM TESTOVIMA ZA COVID-19
  Jučer, 15. veljače, na graničnom prijelazu Erdut, policijski službenici za graničnu kontrolu su provjerom vjerodostojnosti nalaza PCR testa na COVID-19 utvrdili kako se radi o krivotvorini. Na ulaznoj graničnoj kontroli oko 11 sati, 32-godišnja hrvatska državljanka i 42-godišnji državljanin Republike Srbije policijskim službenicima predočili su krivotvorene obrasce negativnih PCR testova na COVID-19, kako im se sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ne bi odredila mjera samoizolacije na adresi prebivališta. Nadležnom državnom odvjetništvu protiv 32-godišnje hrvatske državljanke podnosimo kaznenu prijavu dok je 42-godišnjem državljaninu Republike Srbije odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku.
 • POŽAR U OBITELJSKOJ KUĆI
  Jučer, 15. veljače, oko 13,30 sati, u Dardi došlo je do požara na obiteljskoj kući vlasništvo 34-godišnjeg hrvatskog državljanina. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo u dnevnom boravku te se požar proširio na kuhinju i krov obiteljske kuće, uslijed opterećenja električnih instalacija. Vatru su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Darda. Materijalna šteta se cijeni na više desetaka tisuća kuna, a ozlijeđenih osoba nije bilo.
 • PROMETNE NESREĆE
  Eevidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđena, a jedna prometna nesreća za posljedicu je imala materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se pet prometnih nesreća te jedna prometna nesreća na području Našica.
  Jučer, 15. veljače, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentiran je jedan vozač pod utjecajem alkohola. Na graničnom prijelazu Erdut, u 20,40 sati, zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 42-godišnji državljanin Srbije. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,90 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci.