Polarna Beljska vinceška

Ni debeli minusi nisu spriječili brojne goste da nazoče beljskoj Vinceški u novoj beljskoj vinariji iznad Kamenca. Rezidbu u vinogradima Belja predvodili su članica Nadzornog odbora Agrokora Ljerka Puljić, predsjednik uprave Belja Davor Bošnjaković  i direktor Vinarije Belje Goran Miličević. Uz želje da i ova godina bude što rodnija, trsove okićene Baranjskim kulenom i kobasicom blagoslovio je mjesni župnik iz Kneževih Vinograda. Prošlu godinu obilježili su odlični rezultati u kojoj je prodano 3,2 milijuna litara vina od čega više od 2,5 milijuna litara kvalitetne i vrhunske graševine koja je najvažnija sorta Vina Belje. Graševina je i najraširenija sorta vinove loze u Hrvatskoj, a s obzirom na to da je 25% vina koja se proizvedu u Hrvatskoj upravo graševina, prodane količine kvalitetne i vrhunske graševine Belje najbolje prezentiraju  sve veću potražnju za graševinom i svijest potrošača o njenoj kvaliteti i vrijednosti.  

Vinceška je odličan početak nove vinogradarske godine koja će, vjerujemo biti bolja od  prošle i donijeti još jednu iznimnu berbu.
Belje nastavlja sa strategijom rasta i razvoja pa u planu imamo obnavljanje 40 hektara vinograda koji se nalaze upravo iznad naše vinarije i koje smo iskrčili prije nekoliko mjeseci. U prodaji vina zadržavamo fokus na domaćem tržištu, ali u isto vrijeme otvaramo i nova inozemna tržišta jer nam brojne osvojene nagrade i priznanja na međunarodnim ocjenjivanjima potvrđuju velike potencijale naših vina, rekao je Bošnjaković.

U novu vinogradarsku godinu Vina Belje ulaze s brojnim nagradama osvojenima na najuglednijim domaćim i stranim izložbama i sajmovima vina – cabernet sauvignon , Goldberg chardonnay te Goldberg graševine.
Osim uz zvuk tamburice, Vinceška se svake godine obilježava uz beljsku graševinu, vinogradarski grah te baranjsku kobasicu i slaninu, a prema starim narodnim običajima beljski se vinogradi kite Baranjskim kulenom i kobasicama i zalijevaju vinom kako bi vinogradarska 2017. godina bila što uspješnija. Ove je godine beljsku Vincešku uveličao Rene Bakalović ugledni hrvatski epikurejac i dobar poznavatelj vina i nadasve dobre domaće hrane.