Perkušić u Brifingu s dobrim vijestima

Početkom prosinca u emisiji Brifing direktor TZ Baranje Matej Perkušić najavio je očekivanja rasta broja posjeta za 10 posto u 2015. godini. Međutim, tijekom jučerašnjeg ponovnog gostovanja u Brifingu Perkušić iznio je nove još bolje podatke.
Broj dolazaka nam je veći za 20 %, a broj noćenja za 18 %, rekao je Perkušić.
{mp3}perkusic brifing 016{/mp3}

Turističku 2015. godinu OPG Ivica i Marica iz Karanca završili su još jednim priznanjem – prvim mjestom u kategoriji ”Seosko domaćinstvo u Hrvatskoj” u akciji Turistički cvijet Hrvatske gospodarske komore. Nada i Marko Piljić poduzetnici su iz Osijeka, koji su se prije 7 godina prebacili u seoski turizam, kupili kuću i danas su brend etno sela Karanac. U 20 kreveta godišnje prespava oko 1.000 gostiju iz cijeloga svijeta, uživaju u seoskom ambijentu, domaćoj hrani, brojnim domaćim i divljim životinjama i ako treba suvremenoj tehnologiji.
Polako kreću rezervacije u 2016. godinu i uglavnom nam se gosti vraćaju. Trenutačno se pripremamo za nadolazeću sezonu, kaže Nada Piljić.
{mp3}nada piljic 016{/mp3}

Od najavljenih turističkih aktivnosti u ovoj godini Perkušić je istaknuo posjet visokog turskog izaslanstva zbog mogućnosti gradnje replike Sulejmanovog mosta u Dardi i tematskog parka. U Dardi se početkom srpnja u organizaciji Udruge Đola priprema festival na temu Sulejmanovog mosta.  Zajedno sa Vilanjom u susjednoj Mađarskoj, TZ Baranje će se uključiti u manifestaciju Vražja kotlina te će je pokušati spojiti sa manifestacijom Slama.  Ipak, najbolju dosada promociju baranjskog turizma napravio je trojac francuskih studenata, koji je obilazio ljepote Baranje, a snimatelj Bojan Haron – Markičević napravio izvrstan promidžbeni film pod nazivom ”Niti dodati niti oduzeti”. Poznati zagrebački ansabl LADO tražio je ustupanje filma kako bi tijekom svojih nastupa u inozemstvu koristio ga kao video kulisu.

{mp3}perkusic 2 brifing{/mp3}

{youtube}oKq7V65adf0{/youtube}