VIDEO Pali krijumčari droge

droga osijek
droga osijek

Policijskom akcijom u Osijeku uhićeno je više osoba zbog sumnje u organiziranu preprodaju, skladištenje, pakiranje i daljnju preprodaju kokaina, marihuane, amfetamina i MDMA na području Osijeka i okolice.

Sudac istrage osječkog Županijskog suda u srijedu je odredio jednomjesečni istražni zatvor za šestero osumnjičenika, koje Uskok tereti za zločinačko udruživanje i preprodaju droge na osječkom području, doznaje se na tome sudu.

{youtube}4&v=t-aiwqw6T3U&feature=emb_logo{/youtube}

Osnovano se sumnja da je prvookrivljeni 50-godišnjak, od srpnja 2019. do 9. lipnja 2020., u Osijeku, Vukovaru, Slatini i drugim mjestima u Hrvatskoj i Srbiji, okupio i povezao u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike i više drugih osoba iz Hrvatske i inozemstva, radi kontinuirane nabave, skladištenja, pakiranja i daljnje preprodaje kokaina, marihuane, amfetamina i MDMA na području Osijeka i okolice. Tako je prvookrivljeni s drugookrivljenim 33-godišnjakom s osobama iz Srbije te s više drugih osoba sa šireg područja Vukovara dogovarao isporuku kokaina. Pritom je osobno preuzimao kupljeni kokain u Srbiji i krijumčario ga u Hrvatsku.

Trećeokrivljenu 26-godišnjakinju Uskok tereti da je nabavljala dogovorene količine kokaina, marihuane, amfetamina i MDMA od drugih dobavljača iz Hrvatske, a drogu je osobno i putem drugih angažiranih osoba preuzimala radi daljnje prodaje. Tako pribavljenu drogu su potom prvokrivljenik i trećeokrivljenica, radi zajedničke prodaje, predavali ostalim okrivljenicima koji su, sukladno dogovoru i uputama, na dogovorenim mjestima preuzimali drogu, skrivali je i skladištili te pripremali za daljnju prodaju. Drogu su zatim prodavali kupcima, a novac od prodaje su predavali prvookrivljeniku i trećeokrivljenici, koji su dio pribavljene droge dalje preprodavali kupcima na području Osijeka i okolice.

Iz Ravnateljstva policije priopćili su kako su osmunjičenici, za dogovore oko  prodaje i skladištenja droge, njenu daljnju ilegalnu distribuciju, ali i za konzumaciju droga koristili ugostiteljski objekt u Osijeku. Prema medijskim napisima, prvoosumnjičeni 50-godišnjak vlasnik je osječkog noćnog kluba “Rockatiki”.

Iz MUP-a su jučer izvijestili da je riječ o realizaciji višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje osječka policija provodi u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) iz Osijeka.

(Hina) xivuc ybdj