Vinski maraton pun kvalitetne i sadržajne zabave + galerija slika

U tijeku je za jedno od najvećih vinskih događanja u Baranji, zmajevački Vinski maraton, čiji je glavni organizator udruga Surduk. Događanje koje privlači više tisuća ljudi ove godine će se održati 22. i 23. rujna. Što se tiče brojnosti posjetitelja, Vinski maraton je dosegao granice popunjenosti jer surduci ne mogu primiti više od 10.000 ljudi. Organizatori čine sve kako bi gosti i ove godine imali kvalitetnu i sadržajnu zabavu.

Zmajevac je vinogradarsko naselje, većini stanovnika nekada je glavni prihod bio od vinogradarstva. Među selima pod obroncima brda, ovdje je najviše tradicionalnih podruma u funkciji, većina njih će i ove godine ponuditi vlastita vina na Vinskom maratonu u Zmajevcu, koji će ove godine postati punoljetan.

Galeriju slika sa prvog dana Premium Vinskog maratona možete pogledati na linku.

Drugi je dan Vinskog maratona, galeriju slika možete pogledati na linku.

Po mišljenju Kristiana Horvata, jednog od organizatora događanja, najveći rezultat je što u usporedbi s prijašnjim godinama gosti su sudjelovali samo na jednom danu događaja, a ove godine prijavljeni žele oba dana provesti u zmajevačkim surducima. Osim toga, rezerviraju smještaj kako bi mogli razgledati znamenitosti Baranje i posjetiti restorane tako da Vinski maraton donosi boljitak turizmu u cijeloj regiji.

Otvoren je i Youtube kanal: Vinski maraton 2023, na kojem se posjetitelji mogu upoznati s lokalnim vinarima,tradicijom i običajima ovog dijela Hrvatske.