Otvorenjem dječjeg vrtića proslavljen Dan Općine Punitovci

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, a potom i otvorenjem novog dječjeg vrtića „Zvončica“, proslavljen je Dan Općine Punitovci. Sjednicu je vodio predsjednik Općinskog vijeća Zdenko Perić, a izvješće o radu u prethodnom razdoblju podnijela je načelnica Općine Jasna Matković.

Najznačajniji projekt koji je dovršen u ovoj godini svakako je dječji vrtić vrijednosti 8 milijuna kuna, financiran sredstvima Europske unije, a koji djeca pohađaju u tri skupine. Doprinos je to djeci i roditeljima u svrhu poboljšanja nataliteta i ostanka obitelji u općini. U tu svrhu Općina svake godine osigurava sredstva za novorođenu djecu, božićne poklone, a financiramo i radni materijal za školarce, školske obroke za sve osnovnoškolce te niz drugih socijalnih mjera. Brinemo i za naše starije sugrađane i one slabijeg imovinskog stanja, a kroz partnerstvo s LAG-om Karašica ostvarili smo projekt vrijedan 2,4 milijuna kuna tijekom kojeg su realizirane brojne radionice, posjete te adaptacija teretane u NK Punitovci. Vodimo računa i o zapošljavanju te je kroz javne radove u ovoj i proteklim godinama uposlen 151 djelatnik, a 27 žena skrbilo je za 164 korisnika u projektu „Snažne žene u Općini Punitovci“. Želja nam je svim projektima i ulaganjima stvoriti ugodno mjesto za život svim našim sumještanima – kazala je Matković.

Svečanosti obilježavanja Dana Općine nazočili su i zamjenik župana Josip Miletić, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić te saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora Goran Ivanović te drugi uzvanici.

Puno je vrijednih i važnih projekata realizirano u Općini Punitovci, u suradnji s Vladom RH i Osječko-baranjskom županijom, ali i uz korištenje europskih sredstava. Suradnja s Osječko-baranjskom županijom je kontinuirana i zaista dobra, a odnosi se na ulaganja u izgradnju i opremanje dječjih igrališta, uređenje i opermanje ambulante u Punitovcima, zajedničko financiranje projekta “Školski obrok za sve” te mnoge druge. Jedan od projekata koji nas očekuje u budućem razdoblju je otvorenje Centra izvrsnosti upravo u Općini Punitovci, a koji će okupljati nadarenu i talentiranu djecu osnovnih škola na području STEM-a, čija je vrijednost oko 20 milijuna kuna – zaključio je Miletić.