Otvoreni su Dani HURiN-a

U Svetom Martinu na Muri otvoreni su Dani HURiN-a, jedino strukovno okupljanje radijskih nakladnika u Hrvatskoj. O sadašnjosti i budućnosti lokalnih radijskih postaja razgovara više od 200 predstavnika lokalnih radijskih postaja i regulatornih agencija, stručnjaci iz radijske industrije te predstavnici akademske zajednice i resornog Ministarstva kulture i medija. Dane Hurina otvorila je Jasna Vaniček Fila, ravnateljica Uprave za medije Ministarstva kulture i medija koja je podsjetila koliko je radio vjerodostojan medij:

Ove je godine na Danima HURiN-a naglasak stavljen na prilagodbu novom Zakonu o elektroničkim medijima. Željko Švenda, predsjednik HURiN-a.

I predsjednik Vijeća za elektroničke medije i ravnatelj Agencije za elektroničke medije Josip Popovac istaknuo je kako proces prilagodbe elektroničkih medija na novi Zakon o elektroničkim medijima prate i ostali izazovi:

Neizbježni su na Danima HURiN-a razgovori i o DAB+ tehnologiji, no nema bojazni za gašenje FM radija, poručio je u ime partnera Dana Hurina, Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti ravnatelj HAKOM-a Miran Gosta:

Na Danima HURiN-a večeras će biti dodijeljene i nagrade najuspješnijim novinarkama i novinarima te emisijama lokalnih radijskih postaja.