Otvara se Park prirode Kopački rit

Kopacki_Rit
Kopacki_Rit

Park prirode Kopački rit bit će ponovno otvoren za posjetitelje u ponedjeljak, 11. svibnja, a do tada je zabranjen boravak i ribolov na cijelom području tog parka, priopćila je u srijedu uprava parka.

 

S obzirom da je još uvijek na snazi Odluka o zatvaranju nacionalnih parkova i parkova prirode, uprava Kopačkog rita moli građane za strpljenje i poštivanje zabrane boravka na cijelom području Parka do 11. svibnja. Ističu i da za praznik 1. svibnja neće biti moguć boravak u Parku prirode. Park će biti otvoren u sklopu treće faze popuštanja protuepidemijskih mjera, kada počinju s radom svi nacionalni parkovi i parkovi prirode u državi.

Posjet parku od 11. svibnja odvijat će se uz pridržavanje svih mjera fizičke udaljenosti i higijenskih standarda, poput korištenja zaštitnih maski i rukavica. Iz Uprave podsjećaju ribolovce da u Kopačkom ritu nije dopušten rekreativni ribolov do 11. svibnja, a nakon tog datuma ponovno će moći na vodu uz kupnju dnevnih i godišnjih dozvola u Prijemnom centru u Kopačevu.

Posjetitelje se posebno upozorava da pristup gradilištima na pristaništu jezera Sakadaš i u kompleksu dvoraca Tikveš ni u kom slučaju nije dopušten zbog njihove vlastite sigurnosti.