Kad vino popiješ

ana baketaric
kad vino popijes

Pjesmu Kad vino popiješ pjesma Ana Baketarić predstavila je na prošlogodišnjem izdanju Aurea festa u Požegi, a sada je dobila novo ruho i video spot!

Pjevačica iz Pleternice s dugogodišnjim iskustvom nastupanja na raznim manifestacijama i festivalima odlučila je snimiti novu verziju pjesme uz pomoć producenta Stjepana Rudinskog – Rude. Autor glazbe je Dalibor Zavođa, tekst je pisao Davor Magušić, dok je aranžman radio Stjepan Rudinski. Emotivni video spot djelo je Produkcije Nova, a svi kadrovi zabilježeni su u Aninoj rodnoj Pleternici te u vinogradu i vinariji Markota.
Ana Baketarić zabilježila je svoj prvi nastup sa svega osam godina, na dječjem tamburaškom festivalu Cvjetići glazbe. Uspješno je izvela pjesmu Đenka, a samo tri godine kasnije okitila se prvim mjestom na istom natjecanju s pjesmom Djevojka je zelen bor sadila.

Nekoliko godina kasnije organizatori festivala Zlatni glas Zlatne doline u Kaptolu dopustili su joj da dođe na audiciju iako nije imala dovoljno godina, a Ana je na svom prvom festivalu regionalnog karaktera osvojila 2. mjesto stručnog žirija. Zlatni glas za najbolju pjesmu dobila je 2013. i 2019. godine. Njen glas proteklih se godina mogao čuti i na Brodfestu, u emisiji Lijepom našom te na turneji u SAD-u, gdje se sa samo 18 godina uputila zajedno s tamburaškim sastavom Širok šor i Ćirom Gašparcem. Aurea fest pamti ju od 2002. godine  kada je s pjesmom Lijepe su noći Slavonske dospjela do finala, a dvije godine kasnije njena pjesma Mahovina postala je hit.

{youtube}x5DVrpiWiA{/youtube}