OSCON – najveći kongres studenata medicine u regiji

Na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu u Osijeku održava se trodnevna konferencija studenata medicine osječkog Medicinskog fakulteta OSCON čija je ovogodišnja tema iznimno atraktivna „Plastična i rekonstrukcijska kirurgija“.

Svečanom otvorenju nazočili su i Mato Lukić, obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije, Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka, Vlado Guberac, rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Krunoslav Šego, zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek, Ivica Mihaljević, dekan Medicinskog fakulteta u Osijeku, profesorice mentorice kongresa – profesorice Heffer, Drenjančević i Zibar te brojni poznati medicinski stručnjaci iz područja plastične i rekonstrukcijske kirurgije.

Plastična kirurgija jedna je od grana medicine koja iz dana u dan novim metodama oduševljava zdravstvene djelatnike, a pacijentima mijenja život.

Ivan Prigl, student Medicinskog fakulteta u Osijeku i član Organizacijskog odbora OSCON-a pohvalio je kolege na izvrsnoj suradnji i predanom radu u ostvarenju ovogodišnjeg kongresa.

Ivan Prigl

Kongres svake godine okuplja sve veći broj sudionika iz cijele Hrvatske i Europe, ove je godine broj sudionika nadmašio sva očekivanja te je tako međunarodni kongres OSCON postao jednim od najvećih studentskih kongresa biomedicine u Hrvatskoj i široj regiji.

Dekan Medicinskog fakulteta u Osijeku prof. dr. sc. Ivica Mihaljević istaknuo je zadovoljstvo organizacijom ovogodišnjeg kongresa.

prof. dr. sc. Ivica Mihaljević

Kongres je započeo prije šest godina, bila je to ideja studenata Medicinskog fakulteta u Osijeku da u svoj grad dovedu stručnjake kako bi se znanstveno obrazovanje dodatno osnažilo na istoku Hrvatske, a od ove godine uključeni su i studenti s Medicinskog fakulteta u Osijeku, Zagrebu i Rijeci, studenti dentalne medicine, prirodoslovno-matematičkog fakulteta, odjela za biologiju i molekularni biolozi.

Prošle godine, na otvorenju kongresa, rekao sam da OSCON polako postaje brend Grada Osijeka i Osječko – baranjske županije između ostalog rekao je obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić.

Mato Lukić

Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin izrazio je zadovoljstvo što je Grad Osijek ponovno domaćin značajnog kongresa s međunarodnim karakterom.

Dragan Vulin

Zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek doc. dr. sc. Krunoslav Šego također je pohvalio organizatore OSCON-a.

doc. dr. sc. Krunoslav Šego

OBŽ