Optimizam u Osječko-baranjskoj županiji

Turistička sezona 2021. nije samo uspješna na našoj obali. I na kontinentu turističke zajednice bilježe bolje rezultate od onih ostvarenih prošle godine koju su obilježile brojna ograničenja i mjere u borbi protiv pandemije koronavirusa.

U Osječko-baranjskoj županiji, a prema podacima eVisitora, tako se u prvih sedam mjeseci ove godine zabilježio porast broja noćenja od 36%. Ako gledamo isto razdoblje pretpandemijske 2019., ovogodišnji rezultati su na 70%.

Razlog je to za oprezni optimizam turističkih djelatnika Osječko-baranjske županije. Tome dodajmo kako se na području Baranje bilježi porast broja gostiju iz Poljske koji u transferu prema Jadranu borave dva do tri dana na destinaciji te najviše uživaju u eno-gastronomiji. Većina gostiju dolazi iz Varšave i Krakowa.

“Dobra vijest je da ponovno kreću kruzeri na području hrvatskog Podunavlja, što je dodatan pokazatelj prilagodbe sektora na ograničavajuće uvjete poslovanja i ujedno razlog za optimizam”, istaknula je Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

Izvor: Hrturizam.hr

foto: OBŽ