Oporba u vijeću o izboru direktora Baranjskog vodovoda

O stanju u Baranjskom vodovodu i izboru novog direktora najavljenog za srijedu, ponovno je bilo riječi na konferenciji za novinare oporbe u Gradskom vijeću HDZ-a, DZMH i HSU-a. Predsjednik GO HDZ-a Davorin Bubalović podsjetio je na pravomoćnu presudu dogradonačelniku Zoranu Kranjčecu, kojom je dokazano kako je oklevetao bivšeg direktora Damira Paulića.
Kako je moguće da u srijedu Kranjčec odlučuje o sudbini Vodovoda, odnosno o novom direktoru, među kojima i Paulić. Nije li gradonačelnik trebao zamijeniti Kranjčeca, posebno stoga jer su njegove kaznene prijave protiv Paulića odbačene, rekao je Bubalović.

Vijećnik Robert Jankovics podsjetio je kako bivši direktor Hranić ima potpisan ugovor o isplati 6 plaća otpremnine, iako je najzaslužniji za sadašnju dubiozu. Osim toga spomenut je štetan ugovor sa jednom zagrebačkom odvjetničkom tvrtkom kojoj bi u slučaju raskida, Vodovod platiti šesteroznamenkastu svotu. Ugovor koji je potpisao Hranić s odvjetničkom tvrtkom proglašen je tajnim, a prošle godine koštao je Vodovod 240.000 kuna, rekao je Jankovics.

Gradonačelnik Ivan Doboš ne smatra da je njegov zamjenik Kranjčec u bilo kakvom sukobu interesa, jer se radi o kleveti, a ne nekom ozbiljnom kaznenom djelu. Za ovu sjednicu skupštine Vodovoda nećemo mijenjati ništa, a za dalje ćemo vidjeti. Što se tiče tajnog ugovora ni tu nema ništa sporno jer je stvarno plaćeno 240.000 kuna, ali su odvjetnici svojim uslugama pomogli da ne dođe do višemilijunske štete. Ugovor s odvjetničkom kućom Španović je opravdan, rekao je Doboš.

Dogradonačelnik Kranjčec nije želio komentirati navode. U srijedu u podne predstavnici vlasnika Vodovoda Grada Belog Manastira, te općina Draž,  Kneževi Vinogradi, Petlovac, Čeminac i Popovac odlučivat će između 4 prijave. To su dvojica dosadašnjih direktora Zvonko Vlahek i Damir Paulić, te Đuro Novoselić i Mario Kovač.

Davorin Bubalović:
{mp3}bubalovicpres{/mp3}

Ivan Doboš:
{mp3}dobosvod{/mp3}