Oporba po gradonačelniku i predsjednici vijeća

Stanje u dvije gradske tvrtke Baranjskoj čistoći i Baranjskom vodovodu bile su teme današnje konferencije za novinare oporbe u Gradskom vijeću. Predsjednik GO HDZ-a Davorin Bubalović osvrnuo se na poskupljenje Baranjske čistoće od 10 kuna po kućanstvu.
To je rezultat neuspješne politike gradonačelnika i enormnog zapošljavanja kancelarijskog osoblja, koje je dovelo do manjka stolica, ali  i manjka ljudi na kamionima i odlagalištu, rekao je Bubalović. Osvrnuo se na stanje u Vodovodu unazad godinu dana i saznanja koja ja imala i skrivala predsjednica vijeća Jadranka Sabljak.
{mp3}osvrtbubalovic{/mp3}
Vijećnik DZMH Robert Jankovics podsjetio je novinare na nepravomoćnu presudu gradonačelniku Dobošu na 8 mjeseci zbog slučaja Kalivoda, koju je Doboš obrazložio propustom. Jankovics je pokazao dva nova ugovora o korištenju poljoprivrednog zemljišta, te drži da je Doboš svojim potpisom prekršio Zakon. Tvrdi kako ih je sklopio bez natječaja i bez naknade te tako oštetio gradski proračun.             
Osim toga gradonačelnik je dao na korištenje državno zemljište, što je također kršenje Zakona. Ovo je novi slučaj Kalivoda, rekao je Jankovics.
{mp3}jankovicszemlja{/mp3}