Općini Kneževi Vinogradi priznanje za transparentnost proračuna

Institut za javne financije objavio je rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina, rezultati su stigli, a na njihovom predstavljanju sudjelovao je i načelnik Općine Kneževi Vinogradi, Vedran Kramarić.

Istraživanjem se utvrđuje količina i pravovremenost objavljenih dokumenata, te kvaliteta službenih stranica lokalnih jedinica. Otvorenost je mjerena brojem objavljenih proračunskih dokumenata na službenim internetskim stranicama lokalnih jedinica u razdoblju od studenog 2022. do travnja 2023. godine, a to su: godišnje izvršenje proračuna za 2021., polugodišnje izvršenje proračuna za 2022., prijedlog proračuna za 2023., izglasani proračun za 2023. i proračun za građane za 2023. Budući da se promatrala dostupnost pet proračunskih dokumenata, razina otvorenosti može se kretati od 0 do 5.

Institut za javne financije ocijenio je Općinu Kneževi Vinogradi sa maksimalnim brojem bodova, te je Općina Kneževi Vinogradi dobila ocjenu odličan za transparentnost proračuna, a što znači kako Općina i njeni djelatnici svakodnevno vode brigu o proračunskoj potrošnji javnih sredstava. Osim toga, ova ocjena dokaz je i dobrog planiranja potrošnje te sustavnog i kvalitetnog upravljanja financijskim sredstvima.

Čestitamo!