Šoja u Lokalu

Kao i veći dio prošle godine u Općini Kneževi Vinogradi izostale su krupnije investicije, zbog izbora i sporog ustroja nove vlasti. U emisiji Lokal načelnik Deneš Šoja pretpostavio je kako će cijela ova godina proteći bez investicija i projekata središnje vlasti. Sedam velikih projekata čeka sa spremnom dokumentacijom, a dio je ipak pri kraju ili je završen, naglasio je Šoja.
{mp3}soja investicije 016{/mp3}
Tijekom nedavnog posjeta ministra poljoprivrede Davora Romića ukazano je na velike probleme i nelogičnosti u najvažnijoj gospodarskoj grani u Općini Kneževi Vinogradi, sa 14.000 hektara obradivih površina.
Prije svega to je nerazumljiva politika dodjele državne zemlje, o kojoj se odlučuje u Zagrebu bez suradnje s općinom. Iako je lateralni kanal svečano otvoren, još uvijek nije poljoprivrednicima na raspolaganju, jer je u tijeku nadogradnja ustavama, dodao je Šoja…
{mp3}soja poljoprivreda{/mp3}
U očekivanju realizacije EU projekata za potpunu obnovu bazenskog objekta, Šoja je naglasio kako će bazen biti spreman na sezonu. Nakon kupališne sezone krenut će se u obnovu objekta prije svega restorana, po cijenu kreditnog zaduženja općine. Uskoro počinje i gradnja stambene zgrade na izlazu iz Kneževih Vinograda prema Suzi u koje će biti preseljeni stanovnici umirućih pustara Sokolovca i Jasenovca.