Očekivano povećanje broja nezaposlenih

Kao i svake godine ujesen se, nakon završene sezonskih poslova, broj nezaposlenih se povećava i taj trend straje do ožujka. S današnjim danom u belomanastirskoj ispostavi Zavoda za zapošljavanje evidentirano 4.804, što je povećanje za oko 400 osoba. Razlozi su u povratku osoba sa sezonskih poslova na Jadranu, a završena je i berba.
Dobro je što je za razliku od prošlih godina potražnja za nekim strukama nije prestala. I dalje se traže građevinci, metalski radnici i vozači, rekao je predstojnik Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje regionalnog ureda Osijek Anto Barukčić.

{mp3}barukcic studeni{/mp3}
U svim baranjskim općinama i gradu početkom studenog zabilježeno je povećanje broja nezaposlenih, pa je u Belom Manastiru početkom listopada bilo 1.1320 osoba oko 200 više nego u listopadu. U Općini Darda broj je ostao isti oko 780, a u Općini Kneževi Vinogradi je sada 550 ili za 50-ak više. U Općini Bilje zabilježeno je malo povećanje gdje je evidentirano oko 420 osoba.
U općini Jagodnjak broj je malo veći oko 390, općini Draž oko 320, Popovac 290,  Petlovac bilježi povećanje zako 50-ak osiba i sada je oko 320, te u Općini Čeminac oko 250 osoba. U Baranji je i dalje u javnim radovima angažirano 100-tinjak Roma kroz program Romi za Rome, oko 90 žena na Programu pomoći staračkim kućanstvima i oko 180 osoba kroz program Radom za zajednicu.