Održana županijska Skupština

Osječko-baranjska Županijska skupština u četvrtak je, zbog osiguranja dodatnih sredstva za nabavu materijala i opreme u borbi s epidemijom koronavirusa, prihvatila prijedlog o povećanju sredstava proračunske zalihe s 800 tisuća kuna na 2,5 milijuna kuna. Skupština je donijela i odluku o ograničavanju korištenja sredstava iz ovogodišnjeg županijskog proračuna.

Preuzet će se samo one obveze i rashodi nužni za obavljanje osnovnih poslova, obustavljaju se donacije i pomoći, svi javni pozivi i postupci javne nabave te nova zapošljavanja. Usvojen je Prijedlog subvencioniranja kamata na kredite poduzetnika i stambene kredite građana za vrijeme odgode plaćanja obveza po kreditima. Županija će subvencionirati postotak kamatne stope i županije i gradova odnosno općina.
Govoreći o projektima koji će se nastaviti realizirati i u okolnostima epidemije korona virusa župan Ivan Anušić za idući tjedan najavio je posjet premijera Andreja Plenkovića i nekoliko ministara te potpisivanje ugovora o nastavku gradnje hrvatske dionice međunarodnog koridora 5C.

{mp3}2020/anusic2304{/mp3}