Održana edukacija u sklopu projekta “Zajedno u zaštiti osobne imovine”

Zaposlenicima projekta „ZAŽELI“ općine Popovac i Draž, danas je u prostorijama Doma kulture u Popovcu održana je edukacija o odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i edukacija u sklopu projekta „Zajedno u zaštiti osobne imovine“ koja se odnosi na prevenciju kaznenih djela protiv imovine.

Edukaciju su proveli policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Policijske postaje Beli Manastir Žarko Jurak i policijski službenik za prevenciju Marin Bošnjak.

Cilj edukacije je povećanje svijesti svih sudionika u prometu, a naročito vozača bicikla o nužnosti poštivanja prometnih propisa te prihvaćanja pravilnog ponašanja u prometu radi smanjenja broja najtežih prekršaja koji izravno dovode u opasnost vozače i druge sudionike u prometu.

Budući da u ovom projektu korisnici uglavnom osobe starije životne dobi, istima su dani savjeti kako da se ne postanu žrtve imovinskih kaznenih djela, a prije svega krađa, teških krađa te prijevara s posebnim naglaskom na sprječavanje prijevara na štetu starijih osoba (puštanje nepoznatih osoba u dom, lažno predstavljanje s ciljem provjere navodnih krivotvorenih novčanica i dr.).