Održan Pop up koncert u Osnovnoj školi Kneževi Vinogradi

U petak, 12. svibnja 2023. godine u Osnovnoj Kneževi Vinogradi, a u organizaciji Udruge za ruralni turizam Đola i Umjetničke školi Beli Manastir – područnog odjela Kneževi Vinogradi održan je još jedan Pop up koncert.

Pop up koncerti osmišljeni su kao kratka, iznenadna glazbena događanja koja se provode na nekom prostoru bez prethodne najave i prevelike organizacije. Cilj takvih koncerata je „wow“ efekt te ukazivanje na neku potrebu ili trenutačnu aktualnost u nekoj zajednici.

Cilj održanog koncerta bio je animirati učenike nižih razreda osnovnih škola na upis u Umjetničku školu Beli Manastir te područne odjele škole koji se nalaze u Kneževim Vinogradima i Dardi.

Na održanom koncertu nastupili su učenici solfeggia područnog odjela Kneževi Vinogradi i zbor OŠ Kneževi Vinogradi s izvedbama kako slijedi:

  • Gore dolje desna pjesma: A.Gribl/S. Dupan Lovrić – učenike pripremila: Maja Varga, prof.
  • Ah, što volim: J. S. Bach – učenike pripremile: Valentina Nekić Ivanov, prof. i Maja Varga, prof.
  • Lucija Damjanov, pjevanje – My heart will go on: J. Horner/W. Jennings – učenicu pripremila: Dora Vestić, prof.
  • Sergej Lazarević, harmonika i Dominic Dumančić, brač – La Cucaracha: Meksiko – učenike pripremila: Valentina Nekić Ivanov, prof.
  • Aneta Mijatović, klavir – Divlji jahač: R. Schumann – Učenicu pripremio: Nebojša Ilijev, prof.
  • Dunja Trbović, klavir- Arabeska: J. Burgmuller – Učenicu pripremio: Nebojša Ilijev, prof.
  • Dominic Dumančić, brač – Veseli ples – učenika pripremio: Petar Nikolić, prof.
  • 5. c razred OŠ Kneževi Vinogradi – Hello, ma baby: J. Howard/I. Emerson/V. Dvorak – učenike pripremila: Valentina Nekić Ivanov, prof.
  • Zbor OŠ Kneževi Vinogradi – Sing, sing, sing: Luis Prima – učenike pripremila: Valentina Nekić Ivanov, prof.

Koncert je održan u sklopu projekta RuralART čiji je nositelj Udruga Đola uz partnera Umjetničku školu Beli Manastir i provodi se drugu godinu za redom uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Cilj projekta je stvoriti pretpostavke za poticanje kreativnosti, stvaralaštva, poduzetničkih vještina i aktivnog građanstva kod djece i mladih kroz provedbu kulturnih i umjetničkih aktivnosti na ruralnom području Baranje. Kroz omogućavanje produkcije javnih događanja od strane korisnika projekta (djece i mladih) potaknut je njihov angažman u društvu čime se dao direktan poticaj njihovom aktivnom građanstvu. Djeca i mladi sami su kreatori kulturnih i umjetničkih događaja u lokalnoj zajednici, što dodatno razvija njihove kreativne i stvaralačke vještine te daje poticaj razvoju njihovih poduzetničkih vještina. Osim pop up koncerata projekt obuhvaća glazbene radionice te rad Dramskog studija Đolićarci.

Upisi u Umjetničku školu Beli Manastir zakazani su za 7., 14. i 21. lipnja 2023. godine u prostorima matične škole Beli Manastir te područnim odjelima u Dardi i Kneževim Vinogradima.