Odlukom suda Paulić se vraća u Vodovod

Jedan od najeksponiranijih političkih slučajeva u posljednjih nekoliko godina je slučaj Damira Paulića bivšeg direktora Baranjskog vodovoda. Naime, nakon lokalnih izbora 2013. godine na kojima je ponovno pobijedio Ivan Doboš sa zamjenicima Markom Bogatićem i Zoranom Kranjčecom, došlo je do smjene direktora Paulića. Unatoč činjenici kako je Vodovod tada bio u pozitivi Paulić je smijenjen, što ni Pauliću nije sporno, međutim ubrzo je dobio otkaz, nakon čega je uslijedila sudska tužba. Županijski sud u Osijeku poništio je sve točke iz prvostupanjske presude Općinskog suda Beli Manastir i donio potpuno drugačije rješenje, odnosno kako je otkaz nezakonit.  
Sada bi trebalo postaviti pitanje odgovornosti za nastalu štetu u ovom slučaju jer su naknade za plaće, troškovi i kamate bit će jako visoke, a što će se naknadno utvrditi, rekao je Paulić.
{mp3}paulic presuda{/mp3}
Paulić dodaje kako presuda potvrđuje kršenje zakona iz političkih razloga, a Općinski sud to nije pravilno procijenio.
Ovo je drugi sudski postupak koji je riješen u moju korist. Prvi je protiv dogradonačelnika Zorana Kranjčeca, koji je pravomoćno osuđen za klevetu, dodao je je Paulić.  
{mp3}paulic otkaz{/mp3}
Gradonačelnik Doboš i njegovi zamjenici Bogatić i Kranjčec za sada nisu željeli ništa komentirati.