Gradonačelnik Doboš u Brifingu

Proračun Belog Manastira u najvećoj se mjeri oslanja na sredstva iz strukturnih i kohezijskog fonda EU, konkretno 24 milijuna eura u slijedećih 5 godina, koje će podijeliti Grad i Općina Darda. Oporba u Gradskom vijeću izrazila je rezerve prema dobivanju tih sredstava u ovoj godini, čime je doveden u pitanje proračun i najavljene investicije, kao što su Dječji vrtić, gradski stadion, bazeni i niz drugih planiranih projekata. Za tu je svrhu angažiran jedan talijanski konzultat, s kojim su održani prvi sastanci. U emisiji Brifing, gradonačelnik Ivan Doboš priznao je kako ne ide sve planiranom dinamikom, a grad je spreman na sve opcije, pa ako i sredstva počnu stizati tek slijedeće godine.
{mp3}dobos sijecanj{/mp3}
Dvije velike prilike za grad Beli Manastir su njemački i poljski ulagači zainteresirani za niz projekata u gradu, kupili su dvije parcele i planiraju proizvodnju građevinskih elemenata, nalik nekadašnjem Siporexu.
Sa Njemačkim ulagačima priča je složenija jer traže izradu studije u visini od 200.000 eura, što je za nas prevelika svota, bez jamstava za početkom ulaganja, rekao je Doboš.
{mp3}dobos brifing nijemci{/mp3}