SCZ OBŽ – 31.03.

Nakon sjednice stožera CZ Osječko -baranjske izvješteno je kako zapravo imamo jednog novooboljelog što se brojki tiče, no stvaran broj je 11 novo pozitivnih.
Broj oboljelih i onih u samoizolaciji pojasnio je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo naše županije Zlatko Pandžić:

{mp3}/2020/Pandzic 31 03{/mp3}
Riječ je o osobama koje nisu imale simptome, ili nisu stigle na testiranje, a sada su testirane i u toj skupini je potvrđeno 10 pozitivnih, pa u stvari imamo samo jednog novoboljelog, čiji su kontakti evidentirani, i nemamo 10 novih žarišta, nego samo jedno, ustvrdio je Pandžić te izvijestio kako se samoizolaciji danas nalaze ukupno 523 osobe,

Govoreći o nabavi testova na koronavirus, kazao je da će Zavod danas dobiti novu količinu, a za idući tjedan najavljena je još jedna veća količina. Radimo kapacitetom od 36 testova na dan, ako dobijemo sve predviđene količine testova, radit ćemo i više, poručio je Pandžić.

Osječko-baranjska županija od jutros ima 57 oboljelih osoba od koronavirusa, što je  povećanje za 11 osoba u odnosu na prethodni dan. Od toga, 15 osoba je u bolnici, 5 na respiratoru, 2 policajca  su zaražena i 1 medicinski tehničar. Načelnik Stožera CZ OBŽ Goran Ivanović  još jednom je pojasnio kako se trebaju ponašati one osobe koje žive u samoizolaciji,te hoće li uskoro biti uvedene putničke linije za radno stanovništvo:

{mp3}/2020/Lac 31 03{/mp3}

Epidemiolog iz ZZJZ dr. Karlo Kožul rekao je odakle je došao ovaj novi pozitivni pacijent

{mp3}/2020/Kozul 31 03{/mp3}