SCZ OBŽ – 06.04.

Nakon održanog sastanka Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije rečeno je kako imamo dvoje novooboljelih. Nema novih smrtnih slučajeva,a trenutno su 452  osobe u samoizolaciji.

Epidemiolog ZZJZ-a OBŽ Karlo Kožul rekao je kako na području županije imamo dvije nove oboljele osobe. Kod dvije osobe je potvrđen koronavirus, a među novo pozitivnima je jedan djelatnik KBC-a Osijek. “Ne morate se bojati, bolnica je i dalje sigurna za pacijente jer su svi kontakti obrađeni”, rekao je Kožul:

{mp3}/Kozul 0604{/mp3}

U protekla 24 sata, Policijska uprava osječko-baranjska evidentirala je nekoliko dojava građana o kršenju mjera samoizolacije.

{mp3}/Bece 0604{/mp3}

Župan Ivan Anušić je  izvijestio o otvaranju “zelene tržnice”. U roku od 24 sata potrebno je uspostaviti  uvjete za rad “zelene tržnice’”na području općina i gradova u OBŽ, da budu potpuno sigurne za korištenje.

{mp3}/Zupan 0604{/mp3}

Govoreći o početku rada otvorenih dijelova na tržnicama župan Anušić istaknuo je kako su lokalni stožeri dobili naputke da se u roku od 24 sata pripreme svi uvjeti i protokoli u skladu s uputama epidemiološke službe da tržnice budu sigurne za prodavače i kupce.

Planiramo da te tržnice budu potpuno spremne, kako bi u roku od 48 sati to sve mogli i realizirati. Ovo je informacija i svim našim OPG-ovima da se pripreme na povratak na svoje štandove na tržnici i prodaju svojih proizvoda, poručio je Anušić.