Obnovit će se igralište NK-a ‘Vardarac’

Igralište nogometnog kluba Vardarac pod neprestanim je opterećenjem. Naime, sva četiri uzrasta koriste isto igralište i treninzi se održavaju svakodnevno. Zelenu površinu potrebno je obnoviti, a u tome će mađarskoj sportskoj udruzi pomoći NK Osijek.

Dario Kiš, jedan od čelnika sportske udruge, za list Kepes Ujsag izjavio je kako će se uz pomoć specijalnih strojeva i materijala urediti potonulo tlo pri obnovi igrališta, a potom će se zatravniti. Nakon jesenskog poboljšanja teksture, na proljeće će se ponoviti postupak. U iznimno skupom ulaganju, NK Vardarcu pomaže NK Osijek, o čemu su se dogovorili čelnici kluba iz Vardarca, Róbert Jankovics, saborski zastupnik Mađara i Vladimir Čohar, jedan od čelnika NK Osijek.

– Naše nogometno igralište pod stalnim je opterećenjem, naime sva četiri tima: početnici, juniori, odrasli i veterani ovdje drže treninge, a naravno da se i utakmice na domaćem terenu održavaju ovdje, dakle igralište se koristi na dnevnoj bazi i s vremenom je postalo prilično izrabljeno. I mi nastojimo održavati travnjak, povremeno organiziramo manje-veće zajedničke radne akcije, ali je sada već bilo neophodno veće ulaganje koje može izvesti samo stručna tvrtka. Zahvalni smo na pomoći NK Osijek, s kojim već dugo imamo dobre prijateljske odnose i na koje smo i do sada mogli uvijek računati – izjavio je Dario Kiš.

NK Vardarac i NK Osijek nedavno su zajedno surađujući održali školu nogometa za djecu i otvorene dane u Vardarcu, a za vikend će najmlađi članovi kluba iz Vardarca pratiti igrače NK Osijeka na travnjak u utakmici protiv zagrebačkog Dinama.

Od Darija smo doznali kako su iz potpore dobivene od Zaklade Bethlen Gábor postavili paravan za zaštitu od vjetra kod paviljona pored igrališta, pa će taj dio od sada služiti kao novi zajednički prostor za boravak članova kluba.

Dario Kiš iskoristio je prigodu intervjua i ovim putem odao priznanje vlastitim igračima, naime vodeći su i juniori i početnici, odrasla ekipa od početka se zadržava na vrhu ljestvice, posljednje su odnijeli značajnu pobjedu protiv ekipe mjesta Bobota, Vukovarsko-srijemska županija. Nadaju se vrlo uspješnoj ulozi u osvajanju prvenstva i da će uspjeti zadržati prvo mjesto. Dok se vikendima odigravaju utakmice prvenstva, preko tjedna ekipa NK Vardarca neprestano odigrava prijateljske utakmice.

A u slučaju mladih, cilj im je prikupiti što više novih igrača, probuditi interes za nogometom kod što više djece.

Tekst i foto: Kepes Ujsag