Obilježen Dan Općine Popovac

U Domu kulture u Popovcu 28. svibnja 2024. godine održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana Općine Popovac. Uz načelnika Zorana Kontaka sjednici su nazočili i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić te saborska zastupnica Nataša Tramišak.

Općinski načelnik Zoran Kontak rekao je što je sve napravljeno tijekom protekle godine:

Zoran Kontak

Ove je godine završen i Projekt izgradnje nerazvrstanih ceste od kraja Branjine do Groblja Branjina. Veliko ostvarenje u proteklom razdoblju je Projekt „Zaželi“ za Popovac, Faza 4 u vrijednosti 891.000 eura u sklopu kojega će 18 žena brinuti o 108 korisnika koji su u potrebi. Trajanje projekta je 33 mjeseca i od iznimnoga je značaja jer imamo sve više starijeg i nemoćnog stanovništva, ali i teže zapošljivih skupina, posebice žena. Također, kroz projekt na kojemu smo partneri s Udruženjem Baranja bit će zaposleno još 13 žena i na taj će način sve osobe koje žele raditi kroz Projekt „Zaželi“ pronaći radno mjesto. Tijekom ove godine u planu je i uređenje Njemačkog dijela na Katoličkom groblju – istaknuo je Kontak.

Dan Općine Popovac svim mještanima čestitao je i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić te zaželio puno uspjeha u budućem radu.

Josip Miletić

Na svečanoj sjednici dodijeljene su zahvalnice zaslužnim pojedincima, a Povelja Općine Popovac za poseban doprinos i pomoć u razvoju Općine uručena je saborskoj zastupnici Nataši Tramišak.

Nataša Tramišak

OBŽ