Obilježen Dan grada Belog Manastira

Polaganjem vijenaca kod središnjeg križa na Katoličkom groblju počelo je obilježavanje Dana grada Belog Manastira. Nakon polaganja vijenaca, svi su se zaputili do župne crkve Svetog Martina, gdje je održana sveta koncelebrirana misa. Nakon mise u dvorištu crkve uslijedilo je krštenje mladog vina belomanastirskih vinara i vinogradara. Program obilježavanja Dana grada nastavljen je svečanom sjednicom Gradskog vijeća, a gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš, govorio je o planovima za iduću godinu, podsjetivši na darovnicu EU.
{mp3}dobos dan grada{/mp3}
Sjednici su nazočni bili brojni predstavnici društvenog, političkog i gospodarskog života, među kojima mađarski i srpski generalni konzuli, dožupan osječko-baranjski, Željko Kraljičak, predstavnici Mohacsa, Valpova, Osijeka, Belišća, predsjednik Uprave Belja, Dalibor Poznić i ostali.

Na sjednici su zaslužnim građanima dodijeljene Povelje grada Belog Manastira. Zaslužili su ih Željko Mumlek, zbog izuzetnih ostvarenja vezanih za razvoj i unapređenje sportskog ribolova, Nikola Opačić, zbog doprinosa razvoju društvenih djelatnosti, te dugogodišnjeg rada na promicanju tekovina antifašizma i Daniela Taslidžić-Herman, za doprinos u području kulture i osnivanju te razvoju Gradskog kazališta. Od pravnih osoba, Povelja je uručena predstavnicima MKU Pelmonostor, koji je zaslužan za doprinos u njegovanju i očuvanju tradicije te kulturne baštine mađarske zajednice. Nakon svečane sjednice, uzvanici su nazočili obilježavanju Dana hrvatskih knjižnica te uprizorenju legende o svetom Martinu.U organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista, jučer su, povodom Dana grada, vijenci položeni kod spomenika Crvenoj armiji na središnjem gradskom trgu, te na dijelu Katoličkog groblja zvanog Partizansko groblje.