Obilaznica i 5C do 2022.

butkovic anusic tramisak
butkovic anusic tramisak

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, predstavnici Hrvatskih cesta, župan Ivan Anušić i gradonačelnik Tomislav Rob obišli su gradilište obilaznice Beloga Manastira. Riječ je o projektu vrijednom 84 milijuna kuna, odnosno izgradnji obilaznice duljine 3,2 kilometra koju izvode tvrtke Gravia i Osijek Kotkes.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić kaže kako će obilaznica značajno pridonijeti kvaliteti života stanovnika Beloga Manastira jer će se sav teški kamionski promet izmjestiti iz centra grada.

{mp3}2020/skoricobilaznica2711{/mp3}

rob skoric butkovic tramisak

Gradonačelnik Tomislav Rob kaže kako je zbog mnogobrojnog teretnog prometa bilo nužno projekt pokrenuti što prije, a pojasnio je i što će obilaznica značiti za Beli Manastir.

{mp3}2020/robobilaznica2711{/mp3}

Ministar i ostali sudionici obišli su i gradilište autoceste na međunarodnom koridoru 5C, gdje je započelo asfaltiranje na poddionici prema Belom Manastiru.

obilaznica beli manastir

Nakon obilaska radova na dionici autoceste A5 ministar Butković je izjavio kako se radovi odvijaju čak i ispred dinamičkog plana pa bi do ljeta 2022. godine trebala biti puštena u promet autocesta od Osijeka prema Belom Manastiru.

{mp3}2020/butkovicvijesti2811{/mp3}

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Nataša Tramišak ocijenila je kako je koridor 5c vrlo značajan prometni pravac za cijeli istok Hrvatske te značajna okosnica daljnjeg ekonomskog razvoja tog dijela Hrvatske.

{mp3}2020/tramisak2811{/mp3}