Novi prostor za DVD Novi Bezdan

Dobrovoljno vatrogasno društvo u Novom Bezdanu već godinama vodi borbu s nedostatkom prostora, što se sada konačno riješilo, zahvaljujući posredovanju Róberta Jankovicsa, saborskog zastupnika, uz potporu vlade Hrvatske i Općine Petlovac, dobili su novi odgovarajući prostor.

DVD Novi Bezdan osnovano je 1980. godine, trenutno s veteranima i pristašama broji oko šezdeset članova, od toga više od deset osoba sposobno je za teže intervencije. U skoroj prošlosti, veliki su naglasak stavili na pomladak, upoznali su djecu starosti 6-12 godina s osnovama vatrogastva.

U dosadašnjem domu nije bilo dovoljno skladišnog prostora, traktorska prikolica-cisterna volumena 5000 litara još je i stala u dom, no navalno vatrogasno vozilo, koje posjeduju osam godina, nije. Štoviše, skladišni prostor u sklopu Doma kulture nije u njihovom vlasništvu. Riješit će se njihov stari problem, jer zahvaljujući posredovanju Róberta Jankovicsa, saborskog zastupnika, uz potporu vlade Hrvatske i Općine Petlovac, dobili su novi prostor.

Ugovor o korištenju nekretnine u Domu Mađara u Novom Bezdanu potpisali su i ovjerili Robert Kovač, predsjednik vatrogasaca iz Novog Bezdana i Milan Knežević, načelnik Općine Petlovac, a događanju su prisustvovali Róbert Jankovics, saborski zastupnik, Kristijan Palinkaš, član Općinskog vijeća i predsjednik Vijeća mađarske nacionalne manjine Općine Petlovac, kao i Ibolya Horvat, predsjednica Kulturno-umjetničkog društva iz Novog Bezdana.

Robert Kovač je za list Kepes Ujsag izjavio kako prostor koji im je na raspolaganje stavila općina, odgovara njihovim ciljevima. – U početku ćemo zgradu koristiti za administrativne poslove i skladištenje opreme, a s vremenom bi se objekt proširio prikladnim garažnim prostorom za parkiranje vozila – rekao je Kovač i zahvalio onima koji su pružili potporu, a kao rezultat njihovog doprinosa lokalno vatrogasno društvo može nastaviti svoj rad pod odgovarajućim uvjetima.

Nakon potpisivanja ugovora, obavljen je i terenski očevid zgrade u Ulici Šandora Petefija, koja je nekada služila kao učiteljski stan, ali od sada ju mogu koristiti vatrogasci i na kojoj bi uskoro započeli radovi na obnovi.

Gradi se parkirališni prostor za Dom Mađara u Novom Bezdanu

Saborski zastupnik Róbert Jankovics prisutne je izvijestio i o tome kako ovo nije jedini projekat u Novom Bezdanu, uskoro će se započeti izgradnja novog parkirališnog prostora za 27 automobila uz Dom Mađara. Prostor bi trebao biti završen do Uskrsa, ako će se sve odvijati prema planovima, tada bi se gosti, koji će dolaziti na Uskršnju misu, mogli njime koristiti, jer nije u blizini samo kulturnom društvu, već i crkvi.

Tekst i foto: Kepes Ujsag
Prijevod: Izabela Šegota