Novi natječaj

https://pixabay.com/photos/potato-potato-basket-board-old-2277455/
krumpiri

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je natječaj za ulaganja u skladišne kapacitete za krumpir. Riječ je o natječaju »Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava«

Ministarstvo stavlja na raspolaganje 100 milijuna kuna proizvođačima krumpira za izgradnju, rekonstrukciju i opremanje skladišnih kapaciteta za krumpir, a kako bi im se omogućilo daljnje poslovanje u skladu s važećim EU propisima.

Prihvatljivi korisnici su pravne i fizičke osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika kao i proizvođačke organizacije. Intenzitet potpore iznosi do 50 % prihvatljivih troškova projekta uz mogućnost uvećanja za dodatnih 20 % za ulaganja koja provode mladi poljoprivrednici ili za ulaganja koja se odvijaju u planinskom području, području sa značajnim prirodnim ograničenjima ili ostalim područjima s posebnim ograničenjima ili za zajedničke projekte (uključuje i projekte koje provode zadruge ili proizvođačke organizacije), odnosno najveći intenzitet potpore po projektu iznosi do 70 %.

Najveći iznos potpore je 500.000,00 EUR-a, odnosno za zajedničke projekte 1.000.000,00 EUR-a.

Prijave na natječaj moguće je podnijeti od 24. kolovoza do 23. listopada 2020.

Više informacija o detaljima natječaja možete pronaći ovdje. »