Brifing: Ribiči i Gordan Trtanj

Stanje među baranjskim sportskim ribičima, novine u novom Zakonu o slatkovodnom ribarstvu i pecanje u epidemiološkim uvjetima, bila je tema emisije Brifing. Druga tema je Gordan Trtanj sve afirmiraniji baranjski fotograf te njegov humanitarni rad.

 

Predsjednik Zajednice Športsko ribolovnih društava Anđelko Martinčević ističe kako je intencija novog Zakona bila ukidanje društava. Uspjeli su to izmijeniti, kao i niz drugih odredbi o sportskom ribolovu u svoju korist. Ističe kako je zbog epidemije Svjetsko prvenstvo u ribolovu koje se slijedeće godine trebalo održat u Baranji pomaknuto za godinu kasnije.

 

{mp3}2020/andjelko vijesti{/mp3}

Gordan Trtanj fotograf iz Kneževih Vinograda afirmirao se u promociji Baranje kroz svoj profil Go2Baranja. U vremenima kada mnogi ulažu goleme novce u turističke svrhe, postoje i entuzijasti koji za svoj kraj čine toliko da im to nitko ne može platiti. Dokaz tome je i ova baranjska priča o mladom zaljubljeniku u fotografiju i svoj zavičaj. Svake se godine uključi u jednu od humanitarnih akcija, a posljednja je aukcija njegovih fotografija. od koje je prihod namijenjen djeci oboljeloj od cistične fibroze.

{mp3}2020/gordan vijesti{/mp3}