Nova pjesma TS Allegro

allegro
allegro

Prodao bi’ ja nova je pjesma Tamburaškog sastava Allegro, prva objavljena za izdavačku kuću Croatia Records. Grupa djeluje od 2014. godine, a sastavljena je od članova HKGD-a DUNAV koji u sklopu orkestra i tamburaške sekcije već dugi niz godina sviraju kao pratnja folkloru i zboru.


Autorstvo glazbe i teksta njihovog novog singla potpisuje Krunoslav Nađ, aranžman su posložili Dalibor Zavođa i Krunoslav Nađ, a tonsku produkciju potpisuje Željko Nikolin. Za režiju i produkciju video spota zaslužna je Produkcija Nova. Predivne lokacije dvorca Eltz, vukovarskog vodotornja, izletišta Gondola i obiteljske kuće Grgić upotpunili su glumci Nikolina Benčić, Zdravko Šinjori i Željko Mandić.

Tamburaški sastav Allegro čine primaš Dario Hegeduš, kontraš Juraj Elez, basprimaši Antonio Okreša i Domagoj Hegeduš te basist Dalibor Kristian Vukas. Prvu autorsku pjesmu naziva Švaler, čiji su autori i aranžeri Mijo Mrgan i Ilija Nikolić, izdali su u veljači 2016. godine. Kao dokaz truda i kvalitetnog rada uslijedilo je prvo mjesto na Tamburaškom kirbaju u Vukovaru, kojim su direktno ušli u finale festivala Šokačke pisme u Županji 2017. godine. Nedugo zatim sudjelovali su na festivalu Pjesme Podravine i Podravlja u Pitomači s pjesmom Podravski san autora Mije Mrgana. U rujnu 2018. godine predstavljaju se na Festivalu bunjevački’ pisama u Subotici s pjesmom Jedna pjesma, autora Šime Dominkovića, te osvajaju nagradu stručnog žirija za najbolje debitante na festivalu. Posebno priznanje za najboljeg tamburaša u kategoriji basprimaša na Svjetskom tamburaškom festivalu u Novom Sadu 2019. godine osvaja član sastava Antonio Okreša. Svoje vještine sviranja predstavili su po cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu, a posebno ističu koncert u Edmontonu u Kanadi krajem 2019. godine.