NAJVEĆA HRVATSKA FIŠIJADA – 3. rujna

Turistička zajednica Baranje u suradnji s Gradom Belim Manastirom organizira Prvenstvo Hrvatske te Prvenstvo Baranje u kuhanju fiša koje će se održati 3. rujna. Toga će dana svoje kuhače ukrsti oko 250 fiš-majstora, što ovo natjecanje čini najvećom Fišijadom u Hrvatskoj.

Ova manifestacija nije samo kulinarsko natjecanje u pripremanju najboljeg fiša – ona predstavlja tradiciju, kulturu, destinaciju, druženje, glazbu, dobru kapljicu i dobar zalogaj.

Fišijada će okupiti zaljubljenike u baranjsku gastronomiju u subotu, 3. rujna 2022. godine, s početkom u 16:00h, u centru Belog Manastira.

U svrhu održavanja navedene manifestacije, za sav promet će biti zatvorena Ulica Vladimira Nazora i to od križanja s Trgom slobode do križanja sa Školskom ulicom, u vremenu od 8:00h do 22:00h. Na prostoru Ulice Vladimira Nazora će se održati natjecateljski dio programa koji podrazumijeva kuhanje fiša u 200 kotlića.

Mole Vas da svoje automobile ne parkirate na kolni ulaz ispred kuće. Također, obavještavaju kako toga dana svoje automobile nećete moći isparkirati iz svojih dvorišta, te predlažu da ih parkirate u susjednim ulicama.

Kako je ovaj događaj od velikog značaja za Grad Beli Manastir i Baranju, mole Vas za razumijevanje.

Uz glavni događaj, natjecatelje i posjetitelje zabavit će prigodan sajamski program kroz trajanje manifestacije, a za glazbeni dio pobrinut će se TS Žeteoci, te zvijezde večeri grupa Magazin!

Kotizacija za Fišijadu iznosi 250,00kn te uključuje za 8 osoba: ribu, kruh, stol, drva, tanjure i pribor za jelo.

Svi fiš-majstori mogu se prijaviti i putem online obrasca.

Gradonačelnik Tomislav Rob najavio je najveću fišijadu u Hrvatskoj..

Gradonačelnik Tomislav Rob

Uplate se mogu izvršiti na račun:

Turistička zajednica Baranje
Kralja Tomislava 70, Beli Manastir
Opis: Kotizacija za Fišijadu 2022.
IBAN: HR32 2340 0091 1108 3919 1

Ili osobno u uredu TZ Baranje na adresi Kralja Tomislava 70 (Etnološki centar baranjske baštine) u Belom Manastiru.

__________________________________________________________________________________
UPLATA SE VRŠI NAJKASNIJE DO ČETVRTKA 1.09.2022., U SUPROTNOM SE PRIJAVA SMATRA NEVAŽEĆOM.

Povrat kotizacije ne vrše nakon 1.09.2022.
__________________________________________________________________________________

Informacije u TZ Baranje, Kralja Tomislava 70, Beli Manastir | www.tzbaranje.hr | tel: 031/702080 | e-mail: info@tzbaranje.hr

U sklopu Najveće hrvatske fišijade, borilački klub Takeda Branjin Vrh organizira natjecanje u potezanju konopa i obaranju ruke. Mole sve zaintereisrane za sudjelovanje da se prijave na broj 0989652100.