Na Pampasu održani sajmovi SALORI i MOTOMOBIL

Na prostoru Pampas u Osijeku održan je 17. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI i 24. Sajam automobila i prateće industrije MOTOMOBIL. Na 2.000 m² zatvorenog i 3.000 m² otvorenog izložbenog prostora predstavilo se više od 100 izlagača, a sajamska priredba s nizom popratnih događanja trala je do 24. travnja. Pokrovitelji sajma su Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Osječko-baranjska županija i Grad Osijek.

Na svečanom otvaranju izlagače i posjetitelje pozdravili su direktor Osječkog sajma d.o.o. Alen Vukašinović, predsjednik Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza Vladimir Sever, dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Zlatko Stolnik, saborski zastupnik Goran Ivanović, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić te ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, koja je i otvorila ovaj trodnevni sajam.

Sajam je mjesto okupljanja i poslovne suradnje, kao i mogućnost malim i srednjim poduzetnicima da pokažu sve što imaju i mogu ponuditi u području lova, ribolova i turističke djelatnosti, a znamo da je Slavonija bogata prirodnim ljepotama koje se pokazuju na ovakvom specijaliziranom sajmu. Takva događanja želimo nastaviti i razvijati, a radimo i na privlačenju izvora financiranja putem EU sredstava, kako bi razvijali lov, ribolov i turizam kao zajedničku ponudu – kazala je ministrica Nataša Tramišak.

Dodala je kako se u Osijeku u suradnji Vlade RH, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije gradi novi Gospodarski centar i sajamski prostor na komu će se moći ponuditi i novi specijalizirani sadržaj, gastronomski sajam, koji će sigurno doprinijeti većem interesu i broju turističkih posjeta.

Lovstvo i ribolov, kao i očuvanje tradicije i prirode imaju značajnu ulogu u našem društvu te predstavljanju neke od kvaliteta na koje trebamo biti ponosni, a u Slavoniji i Baranji imamo puno toga za pokazati – rekao je zamjenik župana Josip Miletić.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić izrazio je zadovoljstvo što se nakon dvije pandemijske godine ponovno organiziraju sajmovi i što se povećava interes za ta događanja.

Kada je riječ o lovnom, ribolovnom i kontinentalnom turizmu, ovo je najznačajniji sajam u Hrvatskoj, a siguran sam da će uz novi Gospodarski centar ovakvi sajmovi postati još jači i brojniji – rekao je.

U sklopu popratnih sajamskih priredbi, uz ostalo, održala se sjednica Organizacijskog odbora 68. Svjetskog prvenstva za nacije u lovu ribe udicom na plovak i Izvršnog odbora Hrvatskog lovačkog saveza, zatim završna ocjena trofeja divljači u lovnoj 2021/2022. godini, natjecanje u lovu ribe udicom na plovak, revijalno kuhanja čobanca, 7. Državno prvenstvo HŠRS u kuhanju fiš paprikaša „’Fiš majstor“ i druga događanja.