Moje zlato

Grand prix ovogodišnjeg 55. Splitskog festivala, odnosno prvu nagradu publike i žirija, osvojio je Petar Grašo sa skladbom “Moje zlato”.

{youtube}I34q-CgPs8w{/youtube}

Drugo mjesto publike osvojio je Mladen Grdović koji je s klapom Munita otpjevao pjesmu “Nek se čuje pisma s Jadrana”, a da je miljenik splitske publike dokazao je i dugi pljesak koji je pratio Mladenov izlazak na pozornicu na Prokurativama. Treće mjesto osvojila je domaća klapa Rišpet s pjesmom “Kad se svome domu vratim” u kojoj je gost, narator, bio poznati glumac Frane Perišin. Odlukom stručnog žirija drugo mjesto osvojili su Tedi Spalato & Tomislav Bralić koji su uz klapu Intrade predstavili skladbu “Sve dok bura dere”, a treće mjesto pripalo je Danijeli Martinović i pjesmi “Jednu za ljubav” kojoj je dodijeljena i posebna nagrada za najbolji styling.

Finalnom večeri završen je 55. Festival zabavne glazbe koji je ovoga puta publici na Prokurativama ponudio obilje dobre glazbe. Festivalske večeri najdugovječnijeg festivala zabavne glazbe započele su u petak sjajnim koncertom Parnog Valjka koji su čak tri puta izlazili na bis, a u drugoj večeri naši najbolji izvođači oduševili su skladbama poznatog splitskog pjesnika i akademika Jakše Fiamenga.

Sve skladbe s finalne večeri Splitskog festivala objavljene su na dvostrukom albumu koji su predstavnici Croatia Recordsa i Dalmacija koncerta predstavili na službenoj press konferenciji održanoj u restoranu Tinel u subotu, 4. srpnja. Ispred brojnih predstavnika medija i izvođača istaknute su i dvije vrlo uspješne edicije The Best of Collection i The Ultimate Collection koje je Croatia Records i ove godine obogatila s izdanjima nekoliko naših najpoznatijih izvođača i grupa u zabavnoj te pop i rock glazbi.