Hit Records na Splitskom festivalu

Finalna večer 55. Splitskog festivala iznjedrila je brojne nagrade izvođačima Hit Recordsa. Prokurative su u sinoć ugostile 22 skladbe, dok je publika uživala u prekrasnim festivalskim izvedbima.

Upravo je publika klapi Rišpet dodijelila treće mjesto za skladbu ‘Kad se svome domu vratin’, dok je ista pjesma po ocjeni slušatelja HRT-a proglašena najboljom.  

Hariju Rončeviću za pjesmu ‘Nisi ti dovika za jednog čovika’ pripala je nagrada za najbolje stihove festivala, dok je nagradu za najbolju intepretaciju odnio Damir Kedžo s pjesmom ‘Tebi sve sam oprostio’.

Krug nagrađenih zatvara Ante Pecotić kojemu je pripala nagrada za najbolji aranžman pjesme  ‘Ako odlaziš ovako’ u izvedbi Ivane Marić.

Splitski festival kao najsjajniju pozornicu za prezentaciju novih skladbi izabrali su i Jole koji je prezentirao aktualni hit ‘Pijanica nisam’, Giuliano koji je predstavio odličnu skladbu ‘Veći od ljubavi’, te Kristijan Rahimovski koji je u duetu sa Sarom Škugor izveo novu pjesmu ‘Bogu hvala’.

Prokurative su bile posebno mjesto i za Doris Dragović koja je nastupila u revijalnom djelu festivala sve tri večeri predstavivši pritom i aktualni hit singl ‘Jubavi rič’.

Prokurative i 55.-o izdanje festivala ponovno su Split pretvorile u najsjajniju glazbenu scenu i mjesto posebnog šušura, koje je okupilo najpoznatija imena glazbene scene, a posjetiteljima ponudilo obilje odličnih pjesama.