Modrić kod Pepa Guardiole?

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i lider Real Madrida, Luka Modrić, s 36 godina na leđima igra nogomet života. Pogurao je svoju reprezentaciju do novog Svjetskog prvenstva, a ove sezone također vuče Real Madrid u borbi za titulu prvaka, kao i u Ligi prvaka.

Premda većina igrača u njegovim godinama traži svoj posljednji angažman na nekoj destinaciji na kojoj će uzeti pokoji milijun eura, Modrić i dalje dobiva vrlo ozbiljne ponude velikih europskih klubova. Nagađa se da bi Modrić mogao produljiti na još godinu u Realu, ali pojedini španjolski mediji tvrde kako Madriđani neće biti jedini koji će Hrvata salijetati ponudama.

Naime, španjolski mediji pišu kako je Modrić već do sada odbio dvije vrlo unosne ponude, jednu svog bivšeg kluba Tottenhama i jednu superbogatog Newcastle Uniteda. Modrić će radije ostati u Realu i vjerojatno baš tu i završiti karijeru, ali i tvrde kako je u priči još jedan posao koji bi Luku mogao odvratiti od Reala i lansirati ga u najjaču ligu svijeta, kod, vjerojatno, najboljeg menadžera na svijetu.

Postoji, navodno, opcija da Modrić pređe u redove Manchester Cityja kod Pepa Guardiole i to zbog jedne vrlo zanimljive mogućnosti. Naime, City bi ga doveo na dvije godine i tamo bi aktivno igrao, a onda bi ga poslali na još dvije godine u SAD u svoj franšizni klub New York City. Modrić se već ranije dovodio u kontekst prelaska u neki od jačih MLS klubova i ta se opcija čini sasvim primamljivom i realnom, ali treba vidjeti što će mu ponuditi Real i hoće li Luka time biti zadovoljan.

Foto: Profimedia