Modelarska liga u Dardi i Čemincu

U organizaciji Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije održano je 1. kolo Modelarske lige Osječko-baranjske županije, 20. ožujka u Dardi i 22. ožujka u Čemincu.

U Dardi je 1. kolo održano još i uz potporu Općine Darda, te Hrvatske zajednice tehničke kulture, a ravnatelj škole Janoš Boni je uručio nastavnici tehničke kulture Snježani Pepl-Sekulić stroj Unimat basic 1, ukupne vrijednosti 2.000,00 kn. Na natjecanju je sudjelovalo 17 ekipa odnosno 34 učenika iz OŠ Darda i OŠ Lug . Sve ekipe su uspješno izradile model komode od šperploče koji je bio i zadatak na natjecanju. 1. mjesto osvojili su Dorian Keszeg i Josip Banić, 2. mjesto Sara Janković i Sara Dora, 3. mjesto Gabrijela Kanjo i Dejana Dokić svi iz OŠ Darda. Za prve tri ekipe sponzor Karolina d.o.o. osigurao je prigodne nagrade.

Uz potporu Općine Čeminac natjecanje je održano i u Osnovnoj školi Čeminac. Načelnik Općine Zlatko Pinjuh svečano je uručio profesorici Jasmini Alilović stroj Unimat basic 1, ukupne vrijednosti 2.000,00 kn. Na natjecanju je sudjelovalo 25 ekipa odnosno 50 učenika iz OŠ Čeminac. 1. mjesto osvojili su Loris Zagvozda i Tea Ranogajec, 2. mjesto Ivan Ileš i David Batinić, 3. mjesto Lana Ovčar i Barbara Kralj svi iz OŠ Čeminac.

Osim nagrada sponzora, dvije najuspješnije ekipe s oba natjecanja također su se plasirale u 2. kolo Modelarske lige, koja će se održati 09. svibnja na sportskom aerodromu Osijek-Čepin.