‘Mislavov prvi korak’

U Nastavno-športskoj dvorani u Belom Manastiru u subotu je održan cjelodnevni plesni i glazbeni program za Udrugu djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Baranjski leptirići, kao i za člana udruge Mislava Šuška. Za razliku od humanitarnih akcija na nacionalnoj razini kada svoju solidarnost pokaže veliki broj ljudi, ovoga puta to nije bilo tako..

Naime, nakon cjelodnevnog plesa i rekreacije u organizaciji SKOK kluba, Savjet mladih Beloga Manastira, Turistička zajednica Baranje te Mirovna grupa Oaza, organizirali su humanitarni koncert u sklopu akcije “Mislavov prvi korak”, a na koncertu se okupilo jedva četrdesetak ljudi.

Hvala Retrospektivi, Plevniku i organizatorima na želji da naprave nešto plemenito. Hvala i onima koji si došli na koncert, a ostali…pa zar je potreban komentar…” napisao je na svom Facebook profilu Mislavov otac, Držislav Šušak.

Marina Bulić, koja je Mislava upoznala dok je radila kao asistentica u nastavi, odlučila je putem Facebooka pokrenuti akciju ”Naš korak za Mislava”. Riječ je o prikupljanju različitih donacija odjevnih predmeta, modnih dodataka, ručnih radova i sl. koji će se kroz nekoliko danas staviti na aukciju.

Mislav Šušak rođen je 05.11.2000 godine kao nedonošče s dijagnozom cerebralne paralize nastale usljed moždanog krvarenja pri porodu. Mislav je četrnaestogodišnjak sa tri operacije iza sebe no tu na žalost nije kraj. Mislava čekaju daljnji nužni operacijski zahvati! Njegova stopala se sve više deformiraju i trpi velike bolove stopala i kralježnice. Prijeko su mu potrebne ortoze za noge i kralježnicu te tri operativna zahvata. Uz pomoć ortoza i zahvata zaustaviti će se daljnje deformacije tijela a nakon operativnih zahvata Mislav ima veliku šansu da napokon hoda uz pomoć ortoza i hodalice! Veliki su problem troškovi koji obitelj čekaju u nadolazećem periodu. Ukupni troškovi hospitalizacija i puta u Aschau, ortoza za noge, za kralježnicu, ortopedskih cipela te operativnih zahvata su oko 40.000 eura što si obitelj ne može priuštit stoga smo primorani tražiti Vašu pomoć.

Uplate možete vršiti
IBAN HR8723400091510689176
SWIFT CODE: PBZGHR2X
Naznaka: pomoć za MISLAVA