Međunarodna konferencija suPPort

U organizaciji Poduzetničkog inkubatora BIOS, Centra za poduzetništvo Osijek i Ekonomskog fakulteta u Osijeku, u petak, 10. lipnja, održana je 15. međunarodna konferencija o poduzetništvu suPPort s ciljem umrežavanja i razmjene primjera dobre prakse poduzetničkih potpornih institucija. Konferenciji je nazočio i zamjenik župana Josip Miletić.

Osječko-baranjska županija povezujući svoju razvojnu politiku i konkretne projekte, potiče razvoj malog i srednjeg poduzetništva stvarajući stimulativan okvir i pozitivnu poslovnu klimu. Kroz godišnji razvojni dokument, Program poticanja poduzetništva, Županija provodi gotovo trideset različitih projekata poticanja poduzetništva, među kojima su kreditiranje, informiranje i edukacija, savjetovanje i mentoriranje, poticanje izgradnje poduzetničkih zona, poticanje zapošljavanja, potpore poduzetnicima za rast i razvoj poslovanja, učeničko poduzetništvo, za koje je u Proračunu Županije osigurano 7,5 milijuna kuna. Nedavno su objavljeni gospodarski rezultati za našu Županiju koji svjedoče pozitivne trendove koje smo započeli, prije svega u povećanju broja zaposlenih te otvorenih obrta i tvrtki – kazao je Miletić.

Prva Međunarodna konferencija održana je 2007. godine, a cilj joj je oduvijek bila suradnja, umrežavanje i razmjena iskustava poduzetnika, institucija i lokalnih samouprava iz cijele regije u svrhu razvoja konkurentnosti, potvrdio je direktor BIOS-a Tihomir Pejin.

Ova je konferencija samo jedna u nizu aktivnosti kojima nastojimo prenijeti iskustva različitih potpornih institucija, a ove godine sudjelovalo je oko 150 sudionika i 10 predavača iz nekoliko zemalja – rekao je Pejin.