Manje uskrsnica i manje za stranke

Gradsko vijeće prihvatilo je odluku o snižavanju cenzusa za podjelu uskrsnica umirovljenicima i korisnicima socijalne skrbi, jer je cenzus za isplatu uskrsnica sa 3.000 kuna snižen na 2.500 kuna. Tako je bez uskrsnice ostalo gotovo 550 umirovljenika, što je izazvalo nezadovoljstvo umirovljeničke populacije  i Stranke umirovljenika. Vijećnici HSU-a Ivan Šutalo i Milan Dadić tvrde kako se cenzus za mandata gradonačelnika Ivan Doboša konstantno smanjuje. Gradonačelnik tvrdi kako nema grada ili općine gdje je cenzus veći od 2.500 kuna, te kako će uskrsnice ostati 10-ak posto onih koji su je primili prošle godine.
Proračunski iznos socijalnog programa ostao je na istoj razini, ali se broj korisnika povećao. Između ostalog, plaćat ćemo školske obroke za 50-ak učenika, dodao je  Doboš.
Vijećnik Šandor Juhas ponovno je zatražio izviješće gradonačelnika o zakupu poslovnih prostora, stadiona, dvorane od strane udruga. Drži kako se različito pristupa udrugama, pa bi izviješće o odnosima grada i udruga pomoglo uvođenju reda. Vijeće je na sjednici prihvatilo financiranje političkih stranaka u visini od 70.000 kuna. najviše je, sukladno broju vijećnika dobio HDZ, zatim SDP, HDSSB i ostale stranke. Gradonačelnik Doboš je prenio zahtjev državne revizije da se otkaže besplatno korištenje prostora u gradu strankama, ali je problem što većina tih prostora nije u vlasništvu grada.