„Kuhari“ – predstava za djecu u Duboševici

U subotu, 13. svibnja 2023. u 18 sati, kazalište Teatar to go iz Osijeka gostovat će u Domu kulture Duboševica s predstavom za djecu „Kuhari“, autora Gorana Smoljanovića.

Predstava je namijenjena za djecu vrtićke dobi i učenike razredne nastave, odnosno za sve koji su spremni na posebno kazališno iskustvo. Ulaz na izvedbu je slobodan.
Radnja predstave „Kuhari“ odvija se oko užurbane kuhinje „Krumpirov pir“, slavnog kuhara Aurelija Debelića i novopečenog pomoćnog kuhara Zdravka. Riječ je o najboljem restoranu u gradu i okolici s najfinijim delicijama od krumpira. Sve je spremno za otvaranje, dok se na vratima ne pojavi najveći mogući gurman na svijetu. Kuhari se nalaze pred izazovom, kako zadovoljiti najzahtjevnijeg gosta koji je ikada hodao planetom Zemljom? Hoće li uspjeti? Što može poći po zlu? Ova interaktivnoedukativna predstava donosi klasičnu komediju situacije, koja garantira smijeh za male i velike.

Predstava „Kuhari“ nastala je u okviru svojevrsnog ciklusa komedija za djecu, kojem prethode „Majstori“ i „Botaničari“. Goran Smoljanović pronašao je, u interaktivnim komedijama, dobar omjer umjetničkog, edukativnog i zabavnog sadržaja za djecu.
Gostovanje je organizirano u sklopu projekta gostovanja u općinama Osječko-baranjske županije, u suradnji s KUD-om „Mladi Šokci“ Duboševica, pod pokroviteljstvom TZ Općine Draž i Ministarstva kulture i medija. Cilj projekta je osigurati djeci besplatnu kazališnu predstavu te kontinuitet sudjelovanja u umjetničkom sadržaju.

Ovo nije prvi puta da Teatar to go gostuje u Duboševici. Naime, suradnja s KUD-om „Mladi Šokci“ započela je 2020., kada je kazalište gostovalo s predstavom „Botaničari“.

Autorski tim: autor i redatelj: Goran Smoljanović/ glume: Matko Duvnjak Jović, Ivan Pokupić i Goran Smoljanović /scenografija: Zdenka Lacina/kostimografija: Selena Gazda/ glazba: Bojan Sauerborn i
Željko Šreng/grafičko oblikovanje: Dražen Matijašević/izvršni producent: Ana Šimić Smoljanović