Kovač i Bogatić u Brifingu

Poslovanje Baranjskog vodovoda i Baranjske čistoće bile su teme emisije Brifing. Gosti su bili direktor Vodovoda Mario Kovač i predsjednik skupštine obje tvrtke dogradonačelnik Marko Bogatić. Prema riječima direktora Kovača, Vodovod je prva tvrtka u Baranji koja je izašla iz dugog razdoblja krize i smanjila sustege ispod milijun kuna. Stoga je najavljeno pojeftinjenje dijela usluga.
{mp3}kovac brifing{/mp3}
Naplatu paušala od strane Baranjske čistoće obrazložio je dogradonačelnik Bogatić. Glavni su prigovori kako niti jedna općina nije obaviještena o ovoj mjeri, kako Čistoća nije uložila ni kune u infrastrukturu te se ne može uspoređivati sa HEP-om ili Vodovodom. Bogatić tvrdi kako je  paušal nešto sasvim normalno, kao i kod HEP-a ili Vodovoda.
Njime se financira hladni pogon Čistoće, jer vozilo prolazi ulicom bez obzira pokupio jednu ili 50 kanti. Netko mora financirati proširenje i održavanje odlagalište, a grad je dao suglasnost da se ova mjera provede, naglasio je Bogatić.
{mp3}bogatic pausal{/mp3}
Županijski sud nedavno je donio odluku o povratku bivšeg direktora Baranjskog vodvoda Damira Paulića na posao uz primjerenu odštetu. Presuda kaže kako je otkaz Pauliću nezakonit, a o odšteti će se raspravljati na ročištu u ožujku. Direktor Kovač komentirao je ovu novonastalu situaciju i stav Vodovoda oko povratka Paulića i visine odštete…
{mp3}kovac paulic{/mp3}