Koridor Vc do Belog Manastira iduće godine

Izgradnja Koridora 5c na području Baranje, javni prijevoz putnika, projekti u riječnom prometu, rad i budućnost Zračne luke Osijek te obnova željezničke infrastrukture na području Osječko-baranjske županije bile su središnje teme održanog sastanka župana Ivana Anušića i gradonačelnika Osijeka Ivana Radića s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem i ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Natašom Tramišak.

Otvorili smo nekoliko važnih tema i razgovarali o projektima koje smo započeli u suradnji s ministarstvima i resornim tvrtkama.” rekao je župan Anušić te zahvalio ministru Butkoviću i ministrici Tramišak na odličnoj suradnji u proteklom razdoblju.

Župan Ivan Anušić

Nakon radnog sastanka u sjedištu Osječko-baranjske županije u Osijeku, sudionici sastanka obišli su gradilište Koridora 5c kod Belog Manastira.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković podsjetio je kako ukupna ulaganja u prometnu infrastrukturu u Hrvatskoj trenutno iznose više od 25 milijardi kuna, a od toga se na projekte na području OBŽ odnosi više od 1,5 milijardu kuna. Jedan od najvažnijih projekata je dovršetak autoceste prema Belom Manastiru do početka iduće turističke sezone..

Ministar Oleg Butković